BeLux

BELUX

 

BELUX is een klein groepje van gelijkgestemde liefhebbers van Belgische en Luxemburgse spoorwegen in het klein en het groot.

BELUX heeft als doel gezamenlijk de hobby in modelspoor en grootspoor te beoefenen.

BELUX streeft ernaar om middels een modelbaan het spoorvervoer volgens het grote voorbeeld van de Belgische en Luxemburgse spoorwegen na te bootsen.

 

De modelbaan van BELUX is gebaseerd op de FREMO norm (www.fremo.org) . Deze enkelsporige norm is uitermate geschikt om een Belgisch/Luxemburgse spoorlijn na te bouwen in model. De modelbaan zal uiteindelijk bestaan uit 2 delen: een Belgisch en een Luxemburgs gedeelte. Deze zijn met een denkbeeldige grens aan elkaar gekoppeld.

 

Momenteel zijn gereed : Een Belgische station, enkele boogmodule’s, een Belgische overweg, een Luxemburgs grensstationnetje, tunnelmodule en een schaduwstation.

In aanbouw zijn een groot Luxemburgs Stations, Een driehoek met een baanwerkdepotje, en een bocht module met een camping.

Later zullen we nog een Belgisch Depot, een fabrieksaansluiting gaan maken. Tevens gaan we nog een aantal ideeën uitwerken voor de verre toekomst.

 

De BELUX-leden ontmoeten elkaar tijdens thuisbijeenkomsten of excursie’s naar België en Luxemburg.

 

Contact persoon : www.belux.lu

Mark Hauer mark@belux.lu of belux@belux.lu

p/a. Prins Bernhardplein 33 3555 AK Utrecht Nederland