MSM Forum

 

 


 

 

Indien u problemen merkt: mail info@modelspoormagazine.com

 

 

Dit is de link naar het forum: forum.modelspoormagazine.be

 


Ons forum is een virtuele ontmoetingsplaats tussen modelspoorliefhebbers, waarop heel wat informatie kan gevonden worden. Heeft U een vraag? U wordt met plezier verder geholpen. Hier vindt U de laatste nieuwtjes, de recentste technieken en af en toe is er plaats voor een grap.

Benieuwd geworden? Neem zelf een kijkje : forum.modelspoormagazine.be

Als U aan de discussies wenst deel te nemen moet U zich wel inschrijven. Hou er rekening mee dat uw aanvraag door één van de admins moet worden goedgekeurd, dus geduld a.u.b.

 

 


 

 

FORUMMEETING     27 september 2011

Antwerpen – Centraal van houten barakken tot megaconstructie

 

Na het succes van de vorige bijeenkomst in het treinmuseum van Pieter Nombluez was het nu de beurt aan het vernieuwde station “Antwerpen-Centraal”.

 

Onder begeleiding van 2 gidsen vertrokken een 30-tal forumleden en sympathisanten aan deze toch wel boeiende rondleiding. Velen onder de lezers zullen dit spoorwegmonument wel reeds bezocht hebben maar onder begeleiding kom je toch veel meer te weten. Antwerpen-Centraal, vroeger ook wel Middenstatie genoemd, heeft heden ten dagen 2 gezichten. Het imposante, kolossale, oude gedeelte gebouwd in 1905 door architect Louis Dela Censerie maakt wel de meeste indruk. Niet voor niets wordt het ook wel eens spoorwegkathedraal genoemd en is door Newsweek uitgeroepen tot het vierde mooiste station ter wereld. De nieuwe toegang aan de Lange Kievitstraat oogt modieus met zijn gigantische glaspartijen (in totaal 6500 m2). Met de aanwezigheid van 2 hotels en de snelheidstreinen hoopte men een groter publiek te trekken. Voorlopig haalt men deze doelstelling nog niet, vandaar dat deze site toch wat desolaat overkomt, dit in schril contrast met het levendige, oude gedeelte. De toekomst zal moeten uitmaken of dit mega-project rendabel zal zijn.

 

Na een twee uur durende rondleiding, die mijn inziens nog veel langer mocht duren, namen we afscheid van deze tempel. Weeral enkele nieuwe en oude modelspoorvrienden ontmoet en daar gaat het om bij zulke bijeenkomsten. Eens kunnen bijpraten en elkaar ontmoeten alvorens terug te verdwijnen in de anonimiteit achter ons computerscherm.

 

Wie meer wil weten over dit stationsgebouw kan dit doen via sigrid.faes@stad.antwerpen.be

 

Bijna volledige groepsfoto. Enkele zijn er tussenuit geknepen of verdekt opgesteld. 

 

Groep 1 met gids Bea Mees.

 

Groep 2 met gids Maurtis Raes.

 

De nieuwe toegang Kievit met zijn glaspartijen.