Vorige nummers

MSM 87

December 2009 nr. 87


Christiaan D’Haene is een getalenteerd en gepassioneerd modelspoorder met een sterke voorliefde voor N-schaal. Op een beperkte oppervlakte bouwde hij een heuse tentoonstellingsbaan, lees zijn voor velen herkenbaar verhaal over Mini-Ville.

Sinds kort brengt Piko drie personenrijtuigen en een pakwagen uit, bestemd voor de Belgische markt, meer specifiek voor tijdperk III. Na een eerste uitlevering van twee rijtuigen, zijn thans ook de laatste twee exemplaren beschikbaar, zodat we een volledige lokaaltrein met dit materiaal kunnen samenstellen. Tijd om deze rijtuigen eens nader onder de loep te nemen.

Na het depot van Statte in Modelspoormagazine 80 is het nu de beurt aan de stelplaats van Ath. André Saenen verdiepte zich in dit onderwerp en vertaalde alles in een tweetal kleurrijk geïllustreerde ontwerpen voor de modelspoorweg.

In vorige nummers van Modelspoormagazine werden de technieken uitgelegd voor het maken van een kruidenierswinkel waarbij de muren volledig uit gipsplaat werden gemaakt en de daken uit keramiek. In dit nummer geeft Theo Huybrechts wat meer uitleg over zijn andere werkmethodes, toegepast bij de bouw van een lemen laagbouw met woongedeelte en stallingen.

Voor veel modelbouwers is solderen een techniek waarvan ze denken dat het boven hun petje gaat. Nochtans is goed solderen, mits wat kennis en oefening, helemaal niet moeilijk. In deze reeks bijdragen willen we U helpen om de drempel over te stappen of uw bestaande methodes te verfi jnen. In dit eerste deel geeft Gerolf Peeters toelichting over de meest gebruikte soldeermethode in de modelbouw: solderen met een soldeerbout en harskernsoldeer.

Euromodelbouw 2009 is weer achter de rug. Met vele inzendingen uit binnen- en buitenland stonden de Limburghallen in Genk twee dagen lang in het teken van de modelbouwhobby waar bouwers en kijkers elkaar ontmoetten en MSM was daarbij. Voor u die niet naar Genk is geweest of voor u die nog eens wil terugblikken hebben we zoals gewoonlijk een reportage van het evenement gemaakt.

En verder…

KORTGETEST: ROCO HBILLNS

KORTGETEST: DREMEL DRIVER

MINI-BAAN: WILLBURG H0e

PRAKTIJK: DIORAMABOUW IN SCHAAL 1/32

LEZER AAN HET WOORD: MOTORWAGEN ES 405

TREINSAMENSTELLING

REPORTAGE: SCALEFORUM

CLUB: MSC DE KEMPEN

REPORTAGE: MÄRKLIN TREFFEN