Vorige nummers

MSM 78

Februari 2009 nr. 78

 

We hebben weer gezorgd dat er voor elk wat wils is :

Bijvoorbeeld de loctest: de reeks 60 van Van Biervliet

wordt aan een kritische blik en een uitvoerige test onderworpen.

We hebben heel wat pagina's gereserveerd voor prachtige foto's van een bijzondere baan: Pempoul, de Réseau Breton op 1/50 gezien door een Britse bril.

Of wat dachten jullie van een beetje theorie in de rubriek Praktijk?

Tijdens de minibaantjes wedstrijd in Mechelen hebben we één van de bouwers gevraagd een artikel te schrijven over de gebruikte techniek van het baantje Veldhoven. Zonder moeilijke wiskundige formules beschrijft Peter Dillen hoe je stap voor stap een diorama in perspectief kan bouwen in het artikel: In perspectief bouwen, een kunst om diepte te creëren

In de rubriek Digtaal is er een Test van de Fleischmann Profi –Boss.

Met het uitbrengen van de Profi -Boss van Fleischmann is de derde generatie van compacte en modaal geprijsde digitale handregelaars geboren. We kijken of de Profi -Boss de ideale basis is voor het digitaal besturen van kleine tot middelgrote modelbanen.

Waar men gaat langs Belgische wegen komt men Maria tegen. Ons land staat vol met kleine en grote kapelletjes in alle vormen en bouwwijzen. Toch vinden we deze op een modelbaan zelden terug. De bouw van een kleine kapel is helemaal niet moeilijk, zeker als je de aanwijzingen onze kapelmeester van dienst opvolgt in praktijk: Heilige huisjes: zelfbouw van een kleine kapel

Naast een paar reportages kijken we deze keer in detail naar het MINI-BAANTJE YPSILON en hebben we ook wat kleinere knutselwerkjes aan bijvoorbeeld de LICHTEN van een ROCO REEKS 20 of de HOUTEN VLOER van een RONGENWAGEN of TANKCONTAINERS VAN WALTHERS en natuurlijk maken we weer een boom.