Vorige nummers

MSM 77

Januari 2009 nr. 77

 

In 1991 bracht Treinshop Olaerts voor het eerst een schaalmodel van de stoomloc type 12 in HO. Vorig jaar werd hetzelfde model in een beperkte reeks van 50 stuks in schaal Nul voorgesteld. Afgaande op het succes en de blijvende vraag naar een betaalbaar model trok Guido Olaerts naar Korea op zoek naar een fabrikant die dezelfde loc tegen een klantvriendelijke prijs kan produceren. Of hij in zijn opzet geslaagd is kan U lezen in een uitgebreide loctest.

De Duitse P8, waarvan het Belgische type 64 een kleurvariant is, is een van de meest geslaagde locomotieftypes ooit gebouwd. Märklin/Trix bracht onlangs een nieuw model uit van deze stoomlocomotief. Modelspoormagazine brengt een testrapport.

Een lokale spoorlijn met een landelijk karakter en met voldoende rangeermogelijkheden met een beperkt aantal wissels is het onderwerp van een mooie reportage van een baan in schaal 0e.

De eerste exemplaren van de nieuwe Märklin Central Station 2 zijn al snel na de officiële aankondiging aan de vakhandel uitgeleverd. Deze nieuwe centrale ziet er alleszins veelbelovend uit. Maar krijgt de klant ook waar voor zijn geld? Modelspoormagazine voelde de nieuwe centrale aan de tand.

En verder is er natuurlijk weer een boom van Jos en werkt Gerolf zijn afremsysteem af. Voorts krijgt de winnaar van de mini-baantjeswedstrijd de verdiende aandacht en hebben we het over bakstenen en kasseien op schaal en is er aandacht voor het grootbedrijf in een nieuwe rubriek.