Vorige nummers

MSM 94

 

 

Juli/Augustus 2010 nr. 94

 

BAAN: Durlesbach, Romantiek uit zuidwest Duitsland

Durlesbach is het paradepaardje van de Freunde der Eisenbahn Burscheid e.V. Het is een met veel liefde voor het landschap en detail gebouwde modelspoorweg met als thema een klein Duits zijlijnstation van omstreeks 1920-1930. Maak een ‘romantische reis in de goede oude tijd’ langs het wijndorp, de wijngaarden en langs de door de “Durlesbach” aangedreven houtzagerij. Neem ook een kijkje bij de steengroeve...

 

 

BAAN: Het station van Verneuil sur Vienne

Voor haar nieuw project heeft de modelbouwvereniging ‘Association des Modélistes Cheminots de Limoges’ (AMCL 87) - na lange discussies - uiteindelijk gekozen voor een typisch PO-station in de regio Limousin, meer bepaald het station van Verneuil sur Vienne. Bernard Bransol werkte mee aan dit project en geeft in deze bijdrage een gedetailleerde beschrijving.

 

 

BAAN: Catcott Burtle : klein maar fijn

Catcott Burtle is de nieuwste mini-modelspoorweg van Chris Nevard, notoir Brits modelbouwer en modelspoorfotograaf. In MSM83 kon U reeds kennis maken met één van Chris zijn realisaties, nu is het de beurt aan Catcott Burtle om bewonderd te woren.

 

 

BAAN: De Rhätische Bahn als vakantiebestemming

Zwitserland blijft voor veel Belgen het vakantieland bij uitstek. Vooral de combinatie met de natuur, de prachtige wandelingen met unieke uitzichten en het gevarieerde spoorweglandschap, spreekt veel treinliefhebbers aan. Al meer dan 20 jaar trekt Frans Oleo ieder jaar samen met zijn vrouw naar Graubunden. Steeds naar het zelfde plekje in Filisur. Zijn droom was dit deel van de Rhätische Bahn in model na te maken.

 

 

BAAN: De Bossche Tram, een jeugdherinnering in 0m van Ton Janssen

De naam Ton Janssen zegt u waarschijnlijk wel iets, wij beschreven zijn modelspoorweg Erlaubrück in Modelspoormagazine 83. Nu een jaar later presenteren we zijn nieuwe spoor-0m modelspoorweg die de naam de Bossche Tram meekreeg. Een modelspoorweg met een hoog nostalgisch gehalte, naar voorbeelden uit de omgeving waar Ton Janssen is opgegroeid.

 

 

 

KORTGETEST: LS MODELS I 11 RIJTUIGEN

KORTGETEST: CLASSIX NMBS REEKS 57

KORTGETEST: LS MODELS BR 184

PRAKTIJK: BLAUWE STEEN IN MODEL, DEEL 2

PRAKTIJK: DE IJSFABRIEK, DEEL 1

PRAKTIJK: SLUITSEIN

PRAKTIJK: GILA RIVER CANYON BRUG

PRAKTIJK: CHARLOTTE, EEN WERKLOCOMOTIEF IN SCHAAL G

PRAKTIJK: HET STADHUIS VAN ROTTERDAM

PRAKTIJK: HET MAKEN VAN EEN RIVIERBEDDING