Vorige nummers

MSM 123

Maart 2013 - nr. 123

 

TEST: Märklin NMBS reeks 25

Eind 2012 werden liefhebbers van Belgisch materieel door Märklin verrast door de levering van twee sets met M2-rijtuigen met verschillende stuurstand en een locomotief van de reeks 25 in geelblauwe uitvoering. Deze locomotief is een perfecte aanvulling voor het opzetten van een dienstregeling met M2-rijtuigen tussen 1977 en 1996. Maar ook andere rijtuigen en talrijke goederenwagens kunnen door deze locomotief gesleept worden. We belichten voorbeeld en model.

 

REPORTAGE: Nürberg Spielwarenmesse 2013

Zoals ieder jaar wordt eind januari-begin februari in het beurscomplex van Nürnberg de ‘Spielwarenmesse’ gehouden. Onze aandacht gaat inzonderheid uit naar Hal 4A die volledig voorbehouden is aan modeltreinen en hun toebehoren. Fabrikanten groot en klein presenteren hun nieuwigheden en maken hun plannen voor de komende jaren bekend. Wij besteden vooral aandacht aan wat er op Benelux-gebied aan nieuws te verwachten is.

 

MINIBAANTJE: Remise en scène, act 2: Antwerpen-Dam

Erik de Boeck behaalde met zijn minibaantje ‘Remise en scène, act 2 Antwerpen Dam’ de derde plaats op de minibaantjeswedstrijd. Hij legt uit waar hij de inspiratie voor zijn minibaantje haalde, en hoe hij één en ander gebouwd heeft.

 

PRAKTIJK: Werken met pluimkarton

In Modelspoormagazine 121 kon u kennis maken met het winnende mini-baantje van Rik Martens. Vooral de bijzonder fraaie bouwwerken oogsten veel bewondering, Rik kreeg op de expo dan ook geregeld de vraag hoe hij de gebouwen gemaakt had. Bij de bouw van het minibaantje, ‘Depot Val-Rikard’, maakte hij veelvuldig gebruik van architectenkarton, ook wel pluimkarton genoemd. In een eerste artikel licht Rik zijn werkwijze met pluimkarton toe.

 

MODELBANEN DIE HET HUIS NOOIT VERLATEN: Brosewihr

In deze aflevering van modelspoorwegen die het huis nooit verlaten reizen we naar ‘Brosewihr’, de romantische modelspoorweg van Fernand Brose uit het Waalse Theux. Onder de schuine kap van zijn woning bouwde Fernand een sfeervolle modelbaan die het midden houdt tussen de Elzas, het Frankenland en Beieren. Het geheel is gesitueerd in tijdperk III, met volop stoomtractie.

 

En verder...

 

PUBLI-REPORTAGE 5523
TEST: MÄRKLIN Fds INTERCOM
VERKIEZING MODEL VAN HET JAAR
BAAN: VIS-EN-ARTOIS
PRAKTIJK: MODELFOTOGRAFIE OP TILT
TEST: PROTOMODELS BAANWACHTERSWONING
PRAKTIJK: BOUW VAN EEN OPSPANNER
REPORTAGE: FEBELRAIL VERKIEZING MODEL VAN HET JAAR
REPORTAGE: NEDERLANDSE MODELSPOORDAGEN RIJSWIJK
REPORTAGE: MSM-BAAN SAMENKOMST IN AALST

 

Extra foto's Brosewihr: