Vorige nummers

MSM 134

Maart 2014 - nr. 134

 

Test: NS 1500 van Elotrains Productions

De NS 1500 is de eerste locomotief die door het team van Elotrains Productions geheel in eigen beheer werd ontwikkeld. En het is meteen een schot in de roos, zoals blijkt uit onze korte test worden de hoge verwachtingen ingelost en hebben de Chinese onderaannemers prima werk geleverd, vanaf pagina 24.

 

Baan: Wolzerdange, een Luxemburgse zijlijn in de jaren 1950-60

Zoals vele modelspoorders loopt Wim Wijnhoud constant met nieuwe ideeën rond. In tegenstelling tot velen weet hij die hersenspinsels vaak in een concrete nieuwe modelspoorweg om te zetten. Vanaf pagina 28 maakt u in primeur kennis met Wolzerdange, een zeer sfeervolle modelspoorweg die voor het eerst aan het grote publiek zal getoond worden op OntraXS!. Wij vinden alleszins dat deze prachtige modelbaan een ruime reportage verdient.

 

Reportage: Nürnberg Spielwarenmesse 2014

Een internationaal team van de kernredactie toog einde januari 2014 naar Nürnberg voor een uitgebreid bezoek aan de ‘Spielwarenmesse’. Vanaf pagina 42 kan u ontdekken wat de fabrikanten de komende jaren in petto hebben voor de Benelux-markt. Volstaat de 18 pagina’s dikke reportage niet, kijk dan ook eens op onze website www.modelspoormagazine.be, waar een aanvullende digitale reportage te bewonderen valt.

 

Minibaantje: Clos les Mines

Hoe groter de schaal, hoe kleiner de modelspoorweg lijkt het wel. Clos les Mines is nieuwste modelspoorweg van Claude Remond. Toen zijn eerste baan, ‘Ferdal industrie’ op schaal 1/43, klaar was had hij zin om in een grotere schaal te werken, om nog meer detail in de afwerking te kunnen stoppen. Vandaar zijn keuze voor schaal 1/22,5 smalspoor IIm. Het resultaat ‘Clos Les Mines’ heeft de afmetingen van een minibaantje en zit vol met kleine details die Claude haast allemaal zelf bouwde. U kan mee genieten vanaf pagina 60.

 

Praktijk: Stuthout voor een kolenmijn, deel 5

In dit vijfde deel van het vervolgverhaal volgen we Erik Mosterd bij de verdere afbouw van zijn diorama, en leren we hoe hij een aggregaat voor op het dak maakt, deuren, afvoerpijpen, begroeiing van de gevel en zelfs een heuse normaalspoorwagen. Een schat aan handige tips, vanaf pagina 64.

 

Reportage: verkiezing model van het jaar 2013: de uitslag

Ieder jaar opnieuw kijkt de redactie met spanning uit naar welke modellen onze lezers gaan kiezen uit de shortlist die we aan het jaareinde publiceren. En niet alleen de redactie is benieuwd, ook de fabrikanten zijn apetrots als hun model het heeft gehaald, dat mogen we ieder jaar in Nürnberg ervaren, als we meermaals de vraag krijgen naar het resultaat. Wie de winnaars zijn kan u ontdekken vanaf pagina 78.

 

Verder: 

 

Test: Belgische goederenwagens Gklm van LS Models

Praktijk: Inbouwen van verlichting in M6 rijtuigen van ClassiX

Praktijk: Het maken van een dorstlessende lichtreclame

Praktijk: Weatheren van de goederenwagens Gklm van LS Models

Reportage: Treinsamenstellingen met UIC-X rijtuigen van de DB in Luxemburg

Recensies