Vorige nummers

MSM 145

Maart 2015 - nr. 145

Klik op nevenstaande cover als je al even door het nieuwe nummer wilt bladeren.

 

Van elk artikel presenteren we alvast de eerste bladzijden, alsook het voorwoord, de agenda en de nieuwsrubriek. Mis dit nummer niet!

 

Modelspoormagazine is enkel op papier verkrijgbaar bij de dagbladhandel en sommige modelbouwwinkels. Een abonnement kost slechts € 75 (voor 1 jaar = 11 nummers) of € 140 (voor 2 jaar = 22 nummers).

 

MSM wordt verdeeld in de dagbladhandel in België en Nederland en bij:

Het Spoor - Parkstraat 90 - 3053 Haasrode

MTE Jean Herckens- Weststraat 63 - Blankenberge

Verschooten - Eiermarkt 31 A - 2000 Antwerpen

Modeltreinen Guy Vyncke - Vlaanderenstraat 76 - 8400 Oostende

Marnan EU Modelspoorbouw - Sint Josephstraat 16, 4702CW Roosendaal (NL)

 

In deze MSM (verkrijgbaar vanaf 27 februari):

 

BANEN

Thuisbaan: Van Langental naar Unterlenningen

Minibaantje: Turnhout NEEB

Diorama: Zomaar een Belgisch straatje

 

TEST

Piko NMBS 8217

Roco NS 1204

 

PRAKTIJK

De perronomdraaier

Houten poorten uit…synthetische steen

 

REPORTAGES

MSM Actie 2015

Nürnberg 2015

Nieuws van de klein-serie fabrikanten

N-schaal in België

 

CLUB

25 jaar ModelSpoorGroep Valkenswaard

 

ALLE NIEUWS VAN DE FABRIKANTEN

 

Te lezen in MSM 145:

Kort na de aankondiging op het internet presenteerde Piko op de Nürnberg Messe het eerste model van een nieuwe reeks Belgische rangeerdiesellocomotieven. De nieuwe invoerder voor België, T2M, bezorgde ons meteen na de beurs een productie-exemplaar voor een test.

In een nummer waarin de focus op N-schaal ligt, leek het ons gepast om een thuisbaan in N voor te stellen. We gaan op bezoek bij Paul Peeters, die na enkele omzwervingen in H0e terug keerde naar zijn eerste liefde : N-schaal. Zijn bescheiden expo-baantje van 20 jaar geleden is inmiddels uitgegroeid tot een flinke thuisbaan.

Zoals ieder jaar togen onze reporters naar de Spielwarenmesse in Nürnberg voor een uitgebreid verslag van de interessantste nieuwigheden voor de Belgische en Nederlandse modelspoorder. Veel kon u reeds vinden op het internet, maar wij zetten alles nog eens op een rijtje.

Jean Devel was met het mini-baantje ‘Turnhout NEEB’ de terechte winnaar van de minibaantjeswedstrijd 2015. Zowel bij de vakjury als bij het publiek was dit baantje met ruime voorsprong favoriet. Op de voorgeschreven oppervlakte wist de bouwer een stukje Turnhout van weleer te doen herleven, en dat in N-schaal.