Meta Media Groep bvba werd in 1991 opgericht door Dirk R.M. Melkebeek die via zijn hobby zijn professionele carrière maakte : als journalist tijdschriften maken over zijn hobby. Hobby’s die hij met zeer velen deelde : motorrijden, fotograferen én gepassioneerd door treinen : modelbouwen.

Dirk Melkebeek

Na het succesvolle motormagazine ‘Motoren & Toerisme’ bracht hij samen met een handvol enthousiastelingen (Guy Van Meroye  en Guy Holbrecht) in 1999 een magazine over modelspoorwegen op de markt : Modelspoormagazine en Train Miniature Magazine.  Niet enkel voor de modelbouwers  bracht Meta Media Groep bvba een magazine op de markt maar ook voor de echte treinspotters – zo namen ze het blad Spoorwegjournaal over van Kurt Heidbreder. Samen met Max Delie en Michel Van Ussel brengen ze dit steeds, keer op keer tot een prachtig magazine voor het grootbedrijf. Hiervan bestaat eveneens de Franstalige uitgave: Journal Du Chemin de Fer.

Dirk Melkebeek overleed helaas in 2012 en sindsdien zet zijn vrouw Vivian Tavernier samen met de medewerkers het bedrijf met hart en ziel verder.

De mooie foto’s die we in het magazine te zien krijgen en de glasheldere teksten die gepubliceerd worden, worden door onze vormgeefster Jessie Van Kerckhove tot een fraai drukklaar ontwerp opgemaakt. Als ook deze website. Je zal ongetwijfeld Jessie, samen met Vivian, al opgemerkt hebben op onze talrijke beurzen.

Inzake de administratieve afhandeling omtrent (geschenk)abonnementen, verhuis, distributie enz kan men terecht bij Jessie & Vivian die de lezers graag te woord staan. Voor redactionele en praktijkgerichte vragen beroepen wij ons op de deskundigheid van de   hoofdredacteur Guy Van Meroye die samen met een gespecialiseerd team van enthousiaste medewerkers steeds paraat staat.

De lijst met leden van de kernploeg vindt u in onze rubriek ‘Over Ons – redactioneel‘.

Tweejaarlijks organiseert Meta Media Groep bvba dankzij de grote hulp van verschillende medewerkers en onder supervisie van Luc en Rita Dooms – Van Parys haar eigen Grote Modelspoorexpo die een bezoek meer dan waard is. Zodra de volgende editie nadert zal u de nodige informatie zeker terugvinden in het magazine, via sociale media, op onze websites www.modelspoormagazine.be en op www.modelspoorexpo.be. Meer info hierover vindt u eveneens in de rubriek ‘Over ons – Modelspoorexpo’.

Menu