2022/10/22 21:11:40

OPGELET! De tiende editie van onze Grote Modelspoor Expo zal NIET plaatsvinden in 2020 vanwege de coronacrisis.  Afspraak in oktober 2022.

Modelspoorexpo

De Grote Modelspoorexpo (oktober 2022) is een tweedaagse publieksbeurs en het grootste modelspoorevenement in België.

Deze expo wordt georganiseerd door Meta Media Groep, uitgever van Modelspoormagazine / Train Miniature Magazine en Spoorwegjournaal / Journal du chemin de fer. Modelspoormagazine is het belangrijkste blad van de Benelux over modelspoor.
De expo heeft een erg gewaardeerd tentoonstellingsdeel met meer dan 40 modelbanen die tot de top uit West-Europa behoren. Tevens vindt tijdens het expo-weekend de apotheose plaats van de minibaantjeswedstrijd met +/- 15 deelnemers. Het evenement trekt tweejaarlijks meer dan 5.000 bezoekers.

Modelspoormagazine, het toonaangevende maandblad voor modelspoor, organiseert al voor de tiende maal Belgiës grootste modelspoorexpo. Deze tentoonstelling, die internationaal bekend is, richt zich tot iedereen, jong en oud die geboeid zijn door de wondere wereld van de miniatuurtrein.

In een weekend van oktober 2022 wordt de Brabanthal in Leuven omgetoverd tot het centrum van de modeltreinwereld.
Leuven is centraal gelegen in het land en ook vlot bereikbaar met openbaar vervoer of de auto. De zaal heeft een ruime parking. De organisatie zorgt voor een verzorgde catering. Iedere betalende bezoeker krijgt een gratis consumptie. Kinderen kleiner dan 155 cm hebben steeds gratis toegang mits begeleiding van een betalende volwassene.

Kom kijken naar de realisaties van de bekendste modelbouwers uit West-Europa. Vandaag hebben de tentoongestelde modelspoorwegen een nooit eerder geëvenaarde graad van detaillering. Huizen, landschappen en treinen zijn maquettes op minutieuze wijze gebouwd door gedreven modelbouwers. De bouwers zijn echte kunstenaars die op een beperkt oppervlak een wereld in 3D weten te scheppen.

30 modelspoorwegen, groot en klein, zullen present zijn. De kleinste nog geen halve vierkante meter groot, de grootste meer dan 20 meter lang. Bovenop tonen enkele tientallen deelnemers aan de wedstrijden voor minibaantjes en diorama’s voor het eerst aan het publiek tot wat ze in staat zijn op een klein oppervlak, wat het totaal op meer dan 50 tentoongestelde modelbanen brengt. Bovendien worden op een tiental standen diverse demo’s gegeven over bouwen, schilderen en alles wat met de hobby te maken heeft. Naast het expo-gedeelte is er ook een grote beurs waar nieuw en tweedehands materiaal kan aangeschaft worden.

De grote fabrikanten in de modeltreinwereld tekenen present in Leuven want de expo is telkens een uitgelezen gelegenheid om nieuwe producties aan een ruim kennerspubliek voor te stellen.

Voor modeltreinliefhebbers biedt het beurs-gedeelte alles om de verzameling aan te vullen of voor de aanschaf van allerlei materiaal en gereedschap. Dit gaat van rollend materieel, bouwkits en scenery, boeken/Dvd’s, gereedschappen tot vele kleine artikelen die in de vakhandel moeilijk verkrijgbaar zijn. De handelaarstanden worden verder aangevuld met een ruilbeurs voor particulieren. Meer dan 70 commerciële deelnemers zorgen er voor dat iedereen tevreden huiswaarts keert. Voor het commercieel deel staat 3.000 m² zaaloppervlak ter beschikking.

De kinderen kunnen aan de slag en zelf hun huisjes bouwen, onder begeleiding van volwassen modelbouwers.

Zondagnamiddag speciaal voor families

Speciaal voor gezinnen wordt op zondag vanaf 14 uur de inkom verlaagd. Kinderen kleiner dan 155 cm komen het ganse weekend gratis binnen onder begeleiding van een betalende volwassene. De expo is toegankelijk op zaterdag 17 oktober van 10 tot 18 uur en op zondag 18 oktober van 10 tot 17 uur.

De Grote Modelspoorexpo is een begrip geworden voor de liefhebbers in België en omliggende, welke op zoek zijn naar materiaal om hun hobby te beoefenen of hun verzameling te vervolledigen.

Mis deze buitengewone expo niet. Afspraak in oktober 2022.

Menu