De Grote Modelspoorexpo (najaar 2024) is een tweedaagse publieksbeurs en het grootste modelspoorevenement in België.

Deze expo wordt georganiseerd door Media & Rail, uitgever van Modelspoormagazine / Train Miniature Magazine en Spoorwegjournaal / Journal du chemin de fer. Modelspoormagazine is het belangrijkste blad van de Benelux over modelspoor.
De expo heeft een erg gewaardeerd tentoonstellingsdeel met meer dan 30 modelbanen die tot de top uit West-Europa behoren. Tevens vindt tijdens het expo-weekend de apotheose plaats van de minibaantjes- en dioramawedstrijd met respectievelijk 20 en 12 deelnemers. Het evenement trekt tweejaarlijks meer dan 5.000 bezoekers.

Modelspoormagazine, het toonaangevende maandblad voor modelspoor, organiseert al voor de tiende maal Belgiës grootste modelspoorexpo. Deze tentoonstelling, die internationaal bekend is, richt zich tot iedereen, jong en oud die geboeid zijn door de wondere wereld van de miniatuurtrein.

Tijdens het laatste weekend van september 2024 wordt de Oktoberhal in Wieze omgetoverd tot het centrum van de modeltreinwereld.
Wieze (bij Aalst) is centraal gelegen in het land en ook vlot bereikbaar met openbaar vervoer of de auto. De zaal heeft een ruime parking. De organisatie zorgt voor een verzorgde catering. Kinderen kleiner dan 155 cm hebben steeds gratis toegang mits begeleiding van een betalende volwassene.

Kom kijken naar de realisaties van de bekendste modelbouwers uit West-Europa. Vandaag hebben de tentoongestelde modelspoorwegen een nooit eerder geëvenaarde graad van detaillering. Huizen, landschappen en treinen zijn maquettes op minutieuze wijze gebouwd door gedreven modelbouwers. De bouwers zijn echte kunstenaars die op een beperkt oppervlak een wereld in 3D weten te scheppen.

30 modelspoorwegen, groot en klein, zullen present zijn. Bovenop tonen enkele tientallen deelnemers aan de wedstrijden voor minibaantjes en diorama’s voor het eerst aan het publiek tot wat ze in staat zijn op een klein oppervlak, wat het totaal op meer dan 50 tentoongestelde modelbanen brengt. Bovendien worden op een tiental standen diverse demo’s gegeven over bouwen, schilderen en alles wat met de hobby te maken heeft. Naast het expo-gedeelte is er ook een grote beurs waar nieuw en tweedehands materiaal kan aangeschaft worden.

De grote fabrikanten in de modeltreinwereld tekenen present in Wieze want de expo is telkens een uitgelezen gelegenheid om nieuwe producties aan een ruim kennerspubliek voor te stellen.

Voor modeltreinliefhebbers biedt het beurs-gedeelte alles om de verzameling aan te vullen of voor de aanschaf van allerlei materiaal en gereedschap. Dit gaat van rollend materieel, bouwkits en scenery, boeken/Dvd’s, gereedschappen tot vele kleine artikelen die in de vakhandel moeilijk verkrijgbaar zijn. De handelaarstanden worden verder aangevuld met een ruilbeurs voor particulieren. Meer dan 50 commerciële deelnemers zorgen er voor dat iedereen tevreden huiswaarts keert. Voor het commercieel deel staat 3.000 m² zaaloppervlak ter beschikking.

Ook voor kinderen wordt animatie voorzien, ze kunnen bijvoorbeeld aan de slag en zelf hun huisjes bouwen, onder begeleiding van volwassen modelbouwers.

Meer info volgt snel. Kijk hiervoor op onze expo-website, volledig gewijd aan dit evenement.

Mis deze buitengewone expo niet. Afspraak in september 2024.

Tickets

Er zijn diverse manieren om een toegangskaartje kopen:

  • online € 16 voor één dag of € 25 voor een ticket dat het ganse weekend geldig is,
  • aan de kassa € 17,50 per dag, of € 10 voor een ticket geldig op zondag vanaf 14 uur.

Hou hiermee ook rekening:

  • Online zijn de toegangskaarten te koop tot en met vrijdagavond 27 september.
  • De online ticketprijzen zijn nettoprijzen, de transactiekost en servicekost zijn inbegrepen.
  • Een gekocht kaartje, contant of digitaal, is NIET inwisselbaar of om te ruilen.
  • Kinderen t/m 155 cm (gemiddelde grootte van een 12 jarige) mogen gratis naar binnen onder begeleiding van een volwassene.
  • Een ticket geldig op zondagnamiddag vanaf 14 uur is enkel aan de kassa te koop.

Op zaterdag 28 en zondag 29 september 2024 kunt u enkel een ticket kopen bij de kassa van de expo à € 17,50 per persoon. Ons advies is dan ook: koop uw toegangskaartje online, voor 28 september, dan bespaart u € 1,50 en hoeft u niet in de lange wachtrij aan de kassa aan te schuiven.

Klik hier onder om uw tickets nu te kopen.

Tickets ONLINE

Menu