Modelspoorexpo

Met heel veel spijt in het hart moeten we meedelen dat de Grote Modelspoorexpo 2022 is afgelast.

We hebben heel hard ons best gedaan om de Grote Modelspoorexpo 2022 op poten te zetten, maar op 6 maand van de vooropgestelde datum moeten we vaststellen dat het jammer genoeg niet gaat lukken.

Mobexpo moest noodgedwongen gereduceerd worden tot een ruilbeurs omdat het grootste gedeelte van het Bau-Huis rond Pasen nog steeds werd ingenomen door het vaccinatiecentrum. Verwacht wordt dat ook in het najaar weer boosterprikken zullen moeten gezet worden. Ook de Brabanthal in Leuven wordt steevast door de stad Leuven gebruikt als vaccinatiecentrum zodat we al een tijd geleden beslisten dat de 10e Grote Modelspoorexpo niet in Leuven zou kunnen doorgaan. We kunnen het risico niet lopen dat we na maanden voorbereiding dit evenement op het laatste nippertje moeten afzeggen. Ook het risico dat de overheid opnieuw genoodzaakt zal zijn restricties op te leggen aan indoor-evenementen is niet onbestaand.

Onze zoektocht naar een nieuwe locatie bleek een zo goed als onmogelijke zaak. Te klein, niet goed gelegen, onvoldoende parkeergelegenheid en noem maar op, om niet te spreken over de uit de pan rijzende kostprijs voor huur en verwarming van de zalen. Kosten die we onmogelijk integraal kunnen of willen doorrekenen aan onze bezoekers en/of standhouders.

We beseffen dat alle modelspoorliefhebbers, modelbouwers, fabrikanten en handelaars snakken naar een grote beurs/expo, na 2 jaar stilstand. Daarom gaan we heel hard ons best doen om het evenement te organiseren in de toekomst. Wanneer en waar, dat kunnen we uiteraard nog niet meedelen, maar we blijven uitkijken naar een geschikte gelegenheid en locatie. Door de overvolle kalender in 2023 (onder andere Mobexpo en Euromodelbouw Genk in België) mikken we op 2024, terwijl we voor onze deelnemers aan de minibaantjes- en dioramawedstrijden een alternatieve oplossing trachten te vinden.

We hopen op uw begrip en duimen dat we over twee jaar eindelijk terug de draad gaan kunnen opnemen.

Menu