Modelspoorexpo

De Grote Modelspoorexpo is een tweedaagse publieksbeurs en het enige grote modelspoorevenement in België in oktober 2020.

Deze expo wordt georganiseerd door Meta Media Groep, uitgever van Modelspoormagazine / Train Miniature Magazine en Spoorwegjournaal / Journal du chemin de fer. Modelspoormagazine is het belangrijkste blad van de Benelux over modelspoor.

De Grote Modelspoorexpo is in 2020 aan zijn 10e editie toe en is al vele jaren een begrip in de Benelux.

De expo heeft een erg gewaardeerd tentoonstellingsdeel met meer dan 40 modelbanen die tot de top uit West-Europa behoren. Tevens vindt tijdens het expo-weekend de apotheose plaats van de minibaantjeswedstrijd met +/- 15 deelnemers. Het evenement trekt tweejaarlijks meer dan 5.000 bezoekers.

Leuven is centraal gelegen in het land en ook vlot bereikbaar met openbaar vervoer of de auto. De zaal heeft een ruime parking. De organisatie zorgt voor een verzorgde catering. Iedere betalende bezoeker krijgt een gratis consumptie. Kinderen kleiner dan 155 cm hebben steeds gratis toegang mits begeleiding van een betalende volwassene.

De grote fabrikanten in de modeltreinwereld tekenen present in Leuven want de expo is telkens een uitgelezen gelegenheid om nieuwe producties aan een ruim kennerspubliek voor te stellen.

Voor modeltreinliefhebbers biedt het beurs-gedeelte alles om de verzameling aan te vullen of voor de aanschaf van allerlei materiaal en gereedschap. Dit gaat van rollend materieel, bouwkits en scenery, boeken/Dvd’s, gereedschappen tot vele kleine artikelen die in de vakhandel moeilijk verkrijgbaar zijn. De handelaarstanden worden verder aangevuld met een ruilbeurs voor particulieren. Meer dan 70 commerciële deelnemers zorgen er voor dat iedereen tevreden huiswaarts keert. Voor het commercieel deel staat 3.000 m² zaaloppervlak ter beschikking.

De Grote Modelspoorexpo is een begrip geworden voor de liefhebbers in België en omliggende, welke op zoek zijn naar materiaal om hun hobby te beoefenen of hun verzameling te vervolledigen.

Mis deze buitengewone expo niet. Afspraak in 2020.

Gratis pendelbussen

Reis comfortabel met de trein. Consulteer de website van de NMBS voor het gunstigste tarief.

De Brabanthal bevindt zich op 5 Km van het station. Gratis pendelbussen zullen worden voorzien tussen het station en de hal. Deze bussen pendelen constant tussen het station en de hal. Makkelijker kan niet, en je bespaart bovendien de parkeerkosten!

De bussen zullen de reizigers oppikken op (bus)perron 11 aan het station.

Opgelet de bus mag daar niet parkeren en zal dus enkel stoppen om u op te pikken.

De Brabanthal ligt strategisch in hartje Brabant, aan de expressweg Meerdaalboslaan (N25), die de Tiensesteenweg (N3) met de Geldenaakse Baan verbindt.

Adres: Brabantlaan 1 | B-3001 Leuven

  • op 4 km ten zuidoosten van Leuven-centrum
  • op 7 km van de aansluiting van de E314/A2 met de E40
  • op 1 km van de E40, afrit nr. 23a Haasrode-Heverlee
  • directe verbinding via autowegen met Brussel, Luik, Hasselt…en vlotte verbinding via hoofdwegen met Sint-Truiden, Tienen, Mechelen

Wegbeschrijving vanaf de E40

Neem afrit 23a en volg de richting Haasrode. Aan de tweede verkeerslichten slaat u rechtsaf. Aan de linkerkant vindt u Brabanthal.

Wegbeschrijving vanaf de Tiensesteenweg (N3)

Aan het kruispunt met de expressweg Meerdaalboslaan (N25), rijdt u de N25 op. Aan de eerste verkeerslichten links afslaan. Aan de linkerkant vindt u Brabanthal.

Parkeren

Er is ruime parkeermogelijkheid bij de Brabanthal (1.300 plaatsen). Een parkeerticket is de ganse dag geldig en kost 4 euro (prijs onder voorbehoud).

Dranken en spijzen

Voor de 10de editie van de Grote Modelspoorexpo zullen we opnieuw in zee gaan met een extern bedrijf dat voor warme maaltijden zorgt. Een warme maaltijd zal mogelijk zijn, alsook een gewoon broodje kaas, préparé of hesp. Uiteraard zijn er ook diverse warme en koude dranken aan het buffet te verkrijgen.

prijzen nog niet vastgelegd

Tickets

De kostprijs van de tickets voor 2020 is nog niet vastgesteld. We proberen de prijzen van 2018 aan te houden.

In 2018 was de prijs van een ticket 15 euro; in voorverkoop: 14 euro.

Kinderen kleiner dan 155 cm hebben steeds gratis toegang mits begeleiding van een betalende volwassene.

Op zaterdag kan ook een weekendticket aangeschaft worden. Deze kosten 20 euro, een drankbon ter waarde van 2 euro is inbegrepen. Wie reeds een gewoon ticket kocht kan dit verlengen mits betaling van 5 euro.
Op zondagnamiddag, vanaf 14 uur, was de toegangsprijs 8 euro.

Begin 2020 worden de toegangsprijzen en modaliteiten bekend gemaakt.

 

Menu